Work in progress – en ny hage konseptplan

håndlaget 3D tegning

Jeg har nylig begynt å jobbe med en familie i Vest-Oslo om et nytt design for hagen deres. Huset deres er en av en serie bygget på en gammel tomt. Etter bygget, hadde blitt tomten igjen med en veldig skrånende hage. Jeg fikk i oppdrag å designe hele hagen slik at plassen ville fungere bedre for familiens behov.

Det moderne huset ble bygget sammen med fire andre. Stilen til hagedesign og materialvalg måtte være følsom og utfylle den generelle estetikken til bygningene, området og de nærliggende eiendommene.

Mine første konseptuelle ideer fokuserte på familiens behov og hvordan de ønsket å bruke hagen. Jeg opprettet soner for matlaging og uteservering, underholdende plass, soling og et tenåringsområde. Det var også viktig for familien å kunne tilbringe tid utendørs uten følelsen av å bli oversett fra naboene.

hage konseptplan
Først konseptdesign brukes som grunnlag for diskusjon med kunden

Flytende trapp fører opp til de viktigste sittegruppene nærmest huset med en ny nedsenket terrasse med vannfontene, perfekt for underholdning. Store plantebed myker opp kantene og skjermer utsikten ut mot naboene. Klippet hekk og busker holder god struktur over vinteren.

Et plenområde i bunnen av hagen er dedikert for barna. Det er et allsidig sted hvor de kan omgås venner, spille bordtennis, bruke det oppblåsbare bassenget om sommeren.

Jeg gleder meg til å begynne å utvikle disse første ideene til mer presise og detaljerte tegninger og planer for å realisere denne hagen.

Del innlegg

Vil du ha mer nyttig informasjon direkte til innboksen din?

Få bloggartikler så snart de er publisert, samt hagedesigntips og råd med nyheter om produkter av og til. Du kan melde deg av når som helst.