Hvorfor bruke en hagedesigner?

hvorfor bruker en hagedesigner

‘Prisen er det du betaler, verdien er det du får’ sa Warren Buffet. Det stemmer med design.

Mange tror at det er kostbart og unødvendig å bruke en designer når det ser ut til å være billigere alternativer. Hvorfor ikke bare får en gartner eller anleggsgartner om å skisse noen ideer og gi et raskt tilbud?

Fordelene med å bruke en hagedesigner er ikke alltid åpenbare. Men verdien og effekten av god design bør ikke undervurderes når det gjelder hagen. Hagedesignere har spesielle ferdigheter som er verdifulle for å hjelpe med hagens utforming. De kan utfylle eksisterende yrker som alle jobber for å forbedre hagene våre.

Hagedesignere har spesifikk kunnskap i romlig design

Å utvikle en gjennomtenkt designplan for hagen ved hjelp av en designer kan maksimere det fulle potensialet i uterommet. Designere kan hjelpe deg med alt fra planlegging av hele området til å løse spesifikke utfordringer, slik som skyggelagte områder eller skråninger.

Nytt perspektiv og praktiske løsninger til hagen din

Som en del av designprosessen vil en designer jobbe tett med deg for å få det beste ut av hagen og skape en hage som passer perfekt for dine behov, og som gjenspeiler din livsstil og ditt budsjett.

En utdannet hagedesigner bidrar kreativitet og et nytt perspektiv til området ditt. De kan hjelpe deg med å forestille deg nye løsninger for hagen din og forvandle dine ideer til praktiske planer som vil fungere.

Designere har god forståelse for landskapsmaterialer og hvordan de fungerer i uterommet. De kan bidra til å unngå kostbare bomkjøp eller impulskjøp. En god designer skal også ha god kunnskap om hagebruk slik at de kan produsere plantekombinasjoner som virkelig fungerer.

Hagedesign tegninger som er del av designprosessen
Hagedesignere produserer detaljerte tegninger i 3D-programmer eller håndlaget

Hagedesign er et nytt konsept

Selv om hagedesign her fremdeles er et nytt konsept i Norge, kan det spille en verdifull rolle i hagebransjen. Med en ferdig hagedesign plan, anleggsgartnere kan prise arbeidet mer nøyaktig. Gartnere kan bruke de detaljerte planene for planting. Så klienten kan ha tillit til at hagene deres vil bli bygget etter deres ønsker. Med med en overordnet plan og tilkobling mellom alle yrker kan gi kunden god profesjonell tjeneste.

Finn en hagedesigner du kan jobbe med

Hagedesignprosessen handler om samarbeid. Den er avhengig av at du og designeren jobber sammen, så du bør finne noen som du kan trives med. Ta deg tid til å snakke om designerens opplæring og erfaring; be om å få se deres portefølje av tidligere arbeid

Uansett hvor du finner en designer, er det viktig at du velger en designer som vil tolke dine ønsker og behov, men også en som vil bidra nye ideer og forslag.

Mange designere er medlemmer av designforeninger. De krever at medlemmene blir opplært til spesifikke standarder og er forpliktet til kontinuerlig å lære og utvikle sine ferdigheter. Dette vil si at du kan være trygg på at designeren jobber for å opprettholde høyest mulige standarder i bransjen, noe som er en stor fordel for deg som klienten.

Nå er den perfekte tiden for å plane hagen din

Høst og vinter er ideelle tider for å begynne å jobbe med en designer. Det er tid til å utvikle design og planlegge prosjektet med anleggsgartner for våren og sommeren. Men når du bestemmer deg for å gå videre, ta gjerne kontakt for å diskutere prosjektet ditt, jeg vil gjerne høre fra deg.

src=»https://ntgardendesign.com/wp-content/uploads/2020/11/blog2.jpg» alt=»hvorfor bruker en hagedesigner»>
Del innlegg

Vil du ha mer nyttig informasjon direkte til innboksen din?

Få bloggartikler så snart de er publisert, samt hagedesigntips og råd med nyheter om produkter av og til. Du kan melde deg av når som helst.

Vil du ha mer nyttig informasjon direkte til innboksen din?

Få bloggartikler så snart de er publisert, samt hagedesigntips og råd med nyheter om produkter av og til. Du kan melde deg av når som helst.